Hoe behandel je couperose en hoe ontstaat het?

Wees gerust, als je denkt dat je de enige bent die te kampen heeft met couperose, dan kan ik je alvast geruststellen. Bijna 50% van de belgen heeft een gevoelige huid, bij 20% hiervan stellen we een lichte of zware vorm van couperose vast.

huid

Wat is couperose?

Een couperose-gevoelige huid heeft dezelfde symptomen als die van een overgevoelige huid (stekend, brandend, trekkerig) maar de teint van de huid heeft dan behalve roodheid, ook gebroken (rode en/of blauwe) bloedvaatjes zichtbaar op het huidoppervlak. 

Hoe ontstaat het?

Wanneer bloedvaatjes gaan uitzetten, duikt er een permanent rode kleur op het gelaat. Dit komt door instabiliteit van de bloedvaten.
Als je jong bent, zijn de bloedvaten dynamisch en kunnen ze snel herstellen. Maar naarmate we ouder worden, zullen ze minder goed dichttrekken nadat ze hebben opengestaan.

Wat moet je vermijden?

Waarom iemand precies langs heeft van couperose, hangt af van persoon tot persoon.
Er zijn wel enkele elementen die de aandoening nog meer in de hand kunnen werken, zoals alcohol, schommelende temperaturen, stress en koffie. Het is dus belangrijk om jezelf hiervoor te behoeden.

Hoe kan je het behandelen?

Een dagelijkse bescherming is in dit geval zeker geen overbodige luxe.
- Gebruik voor de reiniging geen reinigingsmelk, maar micellar reinigingswater. Dit heeft een zachtere werking en is geschikt voor de meest gevoelige huiden.
- Een serum tegen couperose kan een boost geven aan het gelaat en zorgt voor het onmiddellijke vermindering van de roodheden.
- Belangrijk is dat de dag/nachtcrème Azelaïnezuur bevat. Deze werkstof gaat couperose neutraliseren.
- Als laatste is een dagelijkse zonnebeschermingsfactor een must om verdere uitbreiding tegen te houden.

Wanneer je make-up draagt, kan het geen kwaad op een groene corrector aan te brengen die de rode kleur van couperose gaat vervagen.

couperose

Reinigingswater Diego Dalla Palma Professional
36 euro

serum couperose

Serum couperose
Diego Dalla Palma Professional
44 euro

creme couperose

Soothing cream for couperose Diego Dalla Palma Professional
79 euro

Product bestellen
Terug naar nieuwsoverzicht