Wat doe ik met mee-eters?

Heel wat vrouwen maken gebruik van make-up om hun mee-eters te verdoezelen. Toch geldt hierbij ook de regel dat voorkomen nog altijd beter is dan genezen.

ee-eters

Wat zijn de oorzaken van comedonen (mee-eters)?

De aanleg van comedonen (zwarte puntjes) is enerzijds genetisch bepaald. Daarnaast heeft de keuze qua levensstijl hier ook een invloed op. Producten als alcohol, cafeïne, zuivel en vetten zijn mede de oorzaak. Ook stress is zeker een boosdoener, dit veroorzaakt een verstoring in de hormoonhuishouding.

Wat is het precies?

Eigenlijk zijn het poriën die verstopt raken en door het pigment melanine in combinatie met oxidatie zwart gaan kleuren. Een goede reiniging is hierbij essentieel, maar meestal volstaat dit niet.

Stappenplan om comedonen te bestrijden:

Stap 1 : Reinigen
Alles begint met een grondige reiniging van het gelaat. Dit met een reinigingsmelk/mousse op basis van salicylzuur. Salicylzuur is namelijk ontstekingsremmend en heeft een antibacteriële werking.

Stap 2: Serum
Op de T-zone (voorhoofd - neus - kin) geef je best extra aandacht met een serum op basis van vitamine B3. De juiste serum maakt je huid minder vet en bestrijdt talg.

Stap 3: Hydrateren
Gebruik een hydraterende crème op waterbasis (niet op oliebasis). Daarbij gebruik je best 2 maal per week een anti-oxidantenscrub om dode huidcellen en andere onzuiverheden te verwijderen. Dit is een van de belangrijkste onderdelen om zwarte puntjes te vermijden.

Wat je beter niet doet:
Probeer zwarte puntjes niet zelf uit te duwen, maar laat dit over aan uw huidexpert. De meesten gebruiken de verkeerde methode en duwen zelfs meer vuil in de poriën. Dit kan leiden tot nog meer verstopte poriën en littekens.
Uw huidexpert gebruikt hiervoor specifieke producten, zodat comedonen correct en efficiënt kunnen verwijderd worden.

vette huid

Reinigingsmousse
Diego Dalla Palma Professional
28 euro

serum vette huid

Serum
Diego Dalla Palma Professional
44 euro

scrub

Scrub
Diego Dalla Palma Professional
32 euro

puisten

Dag-en nachtcrème
Diego Dalla Palma Professional
68 euro

Product(en) bestellen
Terug naar nieuwsoverzicht