Hoe ontstaan wallen onder de ogen en wat kan je eraan doen?

Iedereen heeft wel eens last van wallen onder de ogen door een gebrek aan slaap, verdriet of hooikoorts.
Maar hoe zit het met permanente wallen? Hier zijn verschillende verklaringen voor!

wallen ogen

Hoe ontstaan oogwallen?

Echte oogwallen ontstaan door een ophoping van huid en/of vet in de onderste oogleden. Dit heet dermatochalasis. Ze zijn bijna altijd een gevolg van veroudering. Met ouder worden verliest de huid zijn elasticiteit en wordt slapper, waardoor rimpels en plooien ontstaan.
Ook kan het onderhuids bindweefsel verslappen, waardoor onderhuids vetweefsel vrijkomt en kan ophopen onder de ogen. Vaak is ook de kringspier rond het oog uitgerekt. 

Mogelijke klachten.

Oogwallen zijn vooral een cosmetisch probleem en veroorzaken zelden hinder. Wanneer de onderste ooglidrand naar binnen of naar buiten draait, kunnen wel klachten ontstaan (zoals slijmvliesontsteking, irritatie van het oog of gezichtsverlies).

Ook kunnen afhangende ogen hinder veroorzaken als ze gaan doorzakken.

Wat kan je eraan doen?

Om te voorkomen dat wallen groter worden is het vooral belangrijk om preventief te handelen met een goede ooggel op basis van hyaluron. Hyaluron zorgt namelijk voor een sterke hydratatie en heeft een verstevigende werking.

Wanneer ze echt hinder gaan veroorzaken en storend zijn dan kan een ooglidcorrectie overwogen worden. Maar beter voorkomen dan genezen!

oogcrème wallen

Ooggel hyaluron Diego Dalla Palma Professional
42 euro

Product bestellen
Terug naar nieuwsoverzicht